Kako promijeniti cPanel i FTP lozinku Ispiši

  • 0

Početnu cPanel (ujedno i FTPS) lozinku generirali smo kod kreiranja Vašeg paketa, a nakon toga lozinku možete mijenjati sami tako da se logirate na cPanel i kliknete na ikonu Change Password.
nable Digest Authentication isključeno ako niste 100% sigurni da želite suprotno.

Drugi način je da se logirate na portal za klijente, kliknete na Usluge, pa na Moje usluge i nakon toga na dugme desno od usluge. Nakon toga će se na lijevoj strani pojaviti link "Promjena cPanel lozinke".

Ne zaboravite da je lozinka za cPanel i FTPS jedna ista, te da promjenom cPanel lozinke automatski mijenjate i lozinku za pristup putem FTPS protokola.

Ukoliko želite vidjeti lozinku za cPanel i FTPS koji smo mi generirali kod kreiranja paketa provjerite Email koji smo Vam poslali. Ako se logirate na portal, kliknite na pozdrav (gore desno u izborniku) i zatim na Emailovi vidjet ćete sve Emailove koje smo Vam poslali. 
Napomena: Ukoliko ste lozinku sami mijenjali preko cPanela, tada lozinka u Email poruci i na portalu za klijente više ne vrijedi. 

Napomena: nikada ne postavljajte jednostavne lozinke, neka osadrže velika i mala slova, brojke, znakove. Takodjer, lozinku bi bilo dobro s vremena na vrijeme promijeniti


Je li Vam ovaj odgovor pomogao?

« Nazad